Wat is Reiki?

Reiki is een andere naam voor universele levensenergie. Letterlijk vertaald uit het Japans betekend het kracht van de zon.

De helende energie werkt zowel op lichamelijk als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau.Ā  Wanneer je met Reiki werkt maak je verbinding met de oorspronkelijke energiebron. Je bent een soort kanaal waardoor deze energie naar jezelf en door je handen naar anderen kan stromen.

Op zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau word je je bewust van de blokkades die onbewust zijn opgebouwd als zelfbescherming.
Blokkades die zich in de loop van je leven in deze energiebanen opgehoopt hebben kunnen ziekte en klachten veroorzaken. Ook de reguliere geneeskunde erkent inmiddels dat gezond zijn betekent dat je lichaam en geest in balans moeten zijn.

Reiki kan U daarbij helpen! Reiki zorgt ervoor dat de energiebanen weer vrijkomen. De energie kan weer vrij of vrijer stromen. Waardoor mensen zich ondanks hun ziekte of problemen toch beter en minder ziek voelen. Mensen kunnen beter met het probleem omgaan en gaan positiever denken waardoor hun levenskwaliteit aanzienlijk verbetert.

Let op! Reiki vervangt nooit de dokter, hulpverlener of een andere therapeut die iemand eventueel nodig heeft.

Reiki heelt de hele mens door de oorzaak van de klacht aan te pakken. Daardoor wordt de kwaal, klacht of ziekte genezen of verminderd. Lichamelijke klachten hebben vaak een geestelijke of emotionele oorzaak. Dit kunnen angsten en/of verdriet zijn van onverwerkte gebeurtenissen in uw leven. Door deze blokkade’s op te heffen gaat u zich beter voelen en uiteindelijk kan er ook genezing plaatsvinden.

Het enige wat u in feite hoeft te doen is vertrouwen op Reiki. Reiki geeft nooit meer dingen te verwerken dan je op dat moment aankan.